Bernard Foong

Bernard Foong har drevet med brudedesign i over 20 år. Han har
designet kjoler for Harrods, Miss Selfridge og Liberties i London, Hudson i USA og diverse motehus i Asia.

Foong har nå sitt eget firma og er bosatt på solfylte Hawaii,
brudedestinasjon nummer to i verden. Det er bare Las Vegas som blir besøkt av flere gifteklare par. Han designer og selger kjoler på et internasjonalt marked, men hovedsaklig til kvinner i USA og Europa. Grunnen til at Foong er så fascinert av brudedesign, er at han anser bryllupsdagen som den viktigste dagen i en kvinnes liv.
- Det er alltid like spennende å se når en kvinne tar på brudekjolen sin for første gang, det er som å se en drøm gå i oppfyllelse, sier designeren.
Foongs design er spesiell på den måten at alle hans brudekjoler kan
bli brukt som selskapskjoler senere: ved å ta av, legge til eller farge
kjolen etter bryllupet. Hans design er veldig feminin og strømlinjeformet,
gjerne med en sexy utringning eller en lav skjæring i ryggen. 
- Trenden er blitt mye enklere og utfordrende enn den tidligere
"bløtkakekjolen" med krinolineskjørt. Bruden år 2000 tør mer enn tidligere og er ikke redd for å vise litt bar rygg eller en dyp utringning.
Materialene som er in denne sommeren er chiffong, silke og andre
flytende materialer. Mange kjoler er elfenbenshvite, creme og lysegrå, men kritthvite kjoler er også på vei inn igjen. Designet minner veldig om enkle aftenkjoler, veldig elegant og veldig chick. Det er ikke nødvendig med lange lag på lag slep, bruk heller et fjærlett.
Foong designer i dag bare på bestilling og produserer rundt 30
kreasjoner i året. Neste år åpner han et brudesenter på Hawaii med alle fasiliteter et brudepar trenger. Da regner han også med at han kan begynne å lage to kolleksjoner i året og designe mindre på bestilling.
- Selv om klientene mine gir meg nesten frie hender, legger det likevel en demper på designet. Derfor gleder jeg meg veldig til neste år. Jeg har mange ideer og skisser klare allerede, sier Foong. Han vil ikke nødvendigvis lage en kolleksjon for hver årstid, men heller en for hver verdensdel.
- Folk i forskjellige deler av verden vil ha forskjellige kjoler. I Asia er det fortsatt svært populært med store kjoler og lange slep.
Brudedesign har forandret seg mye de siste 20 årene Foong har
arbeidet i bransjen. Kjolene er blitt enklere og mer vågale. Brudene nå tør mye mer og er ikke redde for å gifte seg i noe utradisjonelt. Trenden har gått fra prinsesselinjer til silhuett. Stroppe løse kjoler eller kjoler med spaghetti stropper er også veldig moderne.
- Min stil har forandret seg i takt med moten. Med mange erfaringer
fra forskjellige motehus over hele verden, har jeg blitt mye mer moden både som person og designer. Min design er ganske lik personlighet, delikat myk og forsiktig. Klassisk men moderne, smiler Foong.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Brudebuketten

Invitasjoner - hvem er du?

Brudens sider