sigarer

En håndrullet sigar er selve symbolet på det gode liv. Stadig flere nyter håndrullede sigarer sammen med en god cognac eller vin.

Å røyke sigarer var ukjent for europeerne helt til Columbus oppdaget denne skikken hos indianerne i Latin-Amerika da han ankom kontinentet i 1492. I dag produseres det utallige typer sigarer, men håndverket og oppbygningen i 3 deler er den samme for alle. Innlegget kalles tobakksblandingen inne i sigaren, som gjerne består av 3-4 forskjellige blad. Ombladet rulles utenpå for å holde innlegget sammen. Det ytterste bladet som bestemmer sigarens utseende, kalles dekkbladet.

Tobakksbladene som brukes i sigaren kommer fra forskjellige regioner. Et eksempel er merket Estavan Cruz, som er produsert på Costa Rica med tobakk fra Den dominikanske republikk , Nicaragura og Equador. Blant de mest ettertraktede og kostbare tobakksblader i verden er det lyse dekkbladet Connecticut Shade fra USA, som finnes på kjente dominikanske sigarer som La Flor Dominicana og Leon Jimenes.

Nordmenn flest forbinder sigarer med Cuba, men håndrullede sigarer fra Den dominikanske republikk, Nicaragua, Honduras og Costa Rica er også utsøkt vare med lange tradisjoner. Med dagens brede sigarutvalg kan nå også nordmenn 
Soldater i hyggelig lag...
En god sigar hører med i hyggelig lag.....
finne sine egne favoritter som passer til ens personlighet og forskjellig mat og drikke. Restauranten Hereford Oslo har et meget godt utvalg av sigarer fra Den dominikanske republikk, Costa Rica og Nicaragua. Sigarbutikken, Cigarmakeriet har Oslos bredeste utvalg av sigarer og tilbehør.

Håndrullede sigarer skal oppbevares i humidor som holder romtempratur og luftfuktighet mellom 68-72%. En sigar skal ikke innhaleres, men man skal la røyken erte smakssansene i noen sekunder før den blåses ut.

SIGARTIPS:
- Håndrullede sigarer skal klippes med en sigarkutter.
- Slikk ikke på sigaren. Da tettes porene i dekkbladet og sigaren blir sur.
- Sigarer skal tennes med gasslighter, sedertre eller fyrstikker. Bruk aldri bensinlighter eller stearinlys.
- God sigaretikette tilsier at man ikke skal trekke inn mer enn tre ganger i minuttet.
- Sigaren skal ikke stumpes i askebegeret. Da lukter den surt og plager omgivelsene. La den brenne ut.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Brudebuketten

Invitasjoner - hvem er du?

Brudens sider