Vågal norsk brudemote

Det er blikkene du først legger merke til, blikk som søker, suger til seg, drømmer. Maude brudesalong & design har invitert til visning på Hotel Norge i Bergen. Den største norskdesignede brudekolleksjon noensinne skal presenteres i kveld, 60 kjoler fra Anne Hongsets hånd. 

Lokalet er fylt til randen av gifteklare damer, noen mødre, noen kavalerer. Nysgjerrige og spente venter vi på kjoler og kjendiser, romantikk og rampelys. Ifølge designeren selv kan vi få bakoversveis i dag.
Idet lyset dempes slår suggerende rytmer mot oss, samtidig som en hel vegg dekkes av detaljer fra kjoleliv og skjørt. Showet åpnes av lysbildene til Årets Fotograf 1999, Petter Solheim.
Og ja, vi er imponert, dette lover godt.
Rytmisk skifter bildene fra Marion i sort og gull til Ramona i en perlebesatt kullsort kreasjon. Blikkene er festet til motivene, fortryllet, overrasket. Å gifte seg i hvitt er ingen selvfølge lenger.
Med ett står de der, i levende live, Ramona og Marion. Med alles blikk og lyskasteren på seg skrider de ubesværet over parketten.
Se kjolen, se håret, se buketten med påfuglfjær.
Så kommer modellene på rad og rekke, nå også i hvitt, gyllent og perlemor, fra det enkle og smale, til det brusende og svaiende. Se stoffet, se detaljene, se snøringen i ryggen.
Her er en med liv i mosegrønn fløyel, kun Snøhvit har båret maken. Ved den neste er det èn meter splitt som fanger oppmerksomheten, inntil neste modell skrider fram i en sommergul kjole med brokadeliv, og den neste i turkis silke og sort gobelin. Her er speilfløyel og babycord, lin og pels, og metervis med silke i alle varianter.
Et mellomspill med undertøysmote fra Undertøyhuset Netty og herreklær fra Mann 2000, gir oss muligheten til å trekke pusten og hvile øynene på andre detaljer. Så er de er der igjen, modellene i kjoler som gjør inntrykk selv på tidligere Miss World, Mona Grudt Berre, som nå er redaktør av "Ditt Bryllup".
- Jeg er kjempeimponert. Dette er tøft og dristig, sier Mona Grudt Berre, og antyder at Kolleksjon Maude ligger høyt i skiktet også internasjonalt.
- Endelig er det mulig å få designet kjole her hjemme, sier Miss Mona, som er opptatt av det personlige.
Du skal føle deg som deg selv på bryllupsdagen. Og det trenger verken å være i helt hvitt, eller i svære marengskjoler, understreker hun.
Alt er lov for bruden i 2000, det er inntrykket vi sitter igjen med. Kanskje særlig etter å ha sett gjestemodell Torhild Sivertsen avslutte showet i en høyrød todelt fløyelsdrøm, med roser i håret og åpne sko. Drømmebryllupet kan bli virkelig, og litt bakoversveis, det skal bryllupsgjestene også få tåle. Målet er jo å bli uforglemmelig, er det ikke?

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Brudebuketten

Invitasjoner - hvem er du?

Brudens sider